Menu Close

HipHop-kirjasto

Euroopan ensimmäinen Hip hop -kirjasto perustettiin Jyväskylän Veturitalleille vuonna 2013. Aluksi kirjaston materiaali kasattiin lahjoituksista, joita tuli erittäin paljon, tämän jälkeen Suomen kulttuurirahastolta saadulla apurahalla hankittiin lisää mm. kirjoja, levyjä, elokuvia jne. Ajatuksena oli hankkia sellaisia teoksia, mitä ei ollut saatavilla esimerkiksi kaupungin kirjastolla tai muuten helposti luettavissa. Kaikki teokset käsittelevät / liittyvät johonkin hip hopin ”elementtiin” ja olemme yrittäneet hankkia monipuolisesti tietoa näistä kaikista. Kirjoja ja elokuvia saa lainata!

Slider

Kirjaston yhteydessä on järjestetty useita tapahtumia mm. workshoppeja, tanssibattleja, paneelikeskusteluita, leffa-iltoja ja joka viikko järjestettäviä treenisessioita eli sunnuntaijameja. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia ja koko perheelle.

Oheisesta lukujärjestyksestä näet, millaista toimintaa kirjastolla järjestetään viikottain. Löydät kirjaston myös facebookista nimellä Hiphop-kirjasto JKL, jossa informoidaan kaikista tapahtumista ja erikoistilanteista. Tervetuloa tutustumaan Hip hop -kirjastoon, vaikka levyjen kuuntelun, lueskelun tai piirtelyn merkeissä!