Menu Close

HipHop-kirjasto

Euroopan ensimmäinen Hip hop -kirjasto perustettiin Jyväskylän Veturitalleille vuonna 2013. Aluksi kirjaston materiaali kasattiin lahjoituksista, joita tuli erittäin paljon, tämän jälkeen Suomen kulttuurirahastolta saadulla apurahalla hankittiin lisää mm. kirjoja, levyjä, elokuvia jne. Ajatuksena oli hankkia sellaisia teoksia, mitä ei ollut saatavilla esimerkiksi kaupungin kirjastolla tai muuten helposti luettavissa. Kaikki teokset käsittelevät / liittyvät johonkin hip hopin ”elementtiin” ja olemme yrittäneet hankkia monipuolisesti tietoa näistä kaikista. Vuonna 2020 otimme koko loikan edistysaskeleen, kun kirjastomme siirtyi Jyväskylän kaupunginkirjaston tiloihin.

Kirjaston yhteydessä on järjestetty useita tapahtumia mm. workshoppeja, tanssibattleja, paneelikeskusteluita, leffa-iltoja ja joka viikko järjestettäviä treenisessioita eli sunnuntaijameja. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia ja koko perheelle.

Oheisessa julisteessa seuraava häppeninki eli Hiphop-kirjaston avajaiset 12.9. Tule ja koe! Löydät kirjaston myös facebookista nimellä Hiphop-kirjasto JKL. Tervetuloa tutustumaan Hip hop -kirjastoon, vaikka levyjen kuuntelun, lueskelun tai piirtelyn merkeissä!

Sunnuntaijamit joka sunnuntai klo 14-17 Veturitallien Siperian päädyssä.