Menu Close

Reissupäiväkirja: Esittelyssä hip hop -elämyksiä metsästävä TUFF!-crew

Monta päivää saman katon alla elettynä ja nukuttuna TUFF!-crewin jäsenet saivat esitellä toisensa ja kertoa millaista seikkailua on matkaan mahtunut.

 

Elmon etsiminen on ollut todella uuvuttavaa puuhaa, joten pysähdyimme Hannun ja Kertun satuun, missä polkkarkkien huumaava sokerin tuoksu täyttää piparkakkutalokaupungin kadut. Eli olemme viettämässä tiistaina 9. kesäkuuta Grännassa, missä MattiWatin mukaan lehmätkin elävät verkkaisesti.

Mökki metsän keskellä, kalastusaktiviteeteillä ja urheiluaktiiviteeteillä varustettuna ei ole mitenkään ihmeellistä kerrottavaa, joten tässä kohtaa on hyvä esitellä TUFF!in ryhmämatkalla mukana olevat.

Seuraavaksi matka jatkuu kohti kymmenien levykauppojen Göteborgia, johon TUFF!ilaisia on pyydetty rakentamaan tanssijamit majapaikkaa vastaan. Sehän tältä porukalta onnistuu parhaiten.

  1. Miten olet varautunut Elmon etsimiseen?
  2. Millaista on ollut etsiä Elmoa?
  3. Mitkä motiviit sinulla oli lähteä reissuun?
  4. Kuka hän oikeasti on? (ryhmämatkalaiset esittelivät toisensa)
  5. Mitä odotatte/odotitte reissulta?
  6. Miksi TUFF!in ryhmämatka on hyvä juttu?
Elmo_Come_Home_2015_Jyri_KiuruJyri Kiuru

TUFF!in historian ikuistaja valokuvaajana sekä TUFF!in leuanvetojoukkueeseen kuuluva yhdistyksen puheenjohtaja

1. ”Tutustunut reissulla paremmin jäbään. Tietynlaista rentoutta, ei tarvitse tressata. Tosi hyvä päästä tutustumaan. Mahtava kuvaaja.” – Pietari Kauppinen

2. Pääsee dokumentoidaan matkaa, jolla on hyvät tarkoitusperät eli Elmon löytäminen. Saa pitää myös hauskaa samalla. Tanssin seuraaminen on mielenkiintoista ja kiva nähdä kansainvälistä touhua tällä saralla

3. Seikkailua on ollut ja monesta paikkaa ollaan Elmoa etsitty.

4. Kameralla ja objektiiveilla.

5. Odotan kovasti Real Deal Jamien näkemistä ja Göteborgin levykaupat kiinnostavat kovasti. Avoimin mielin lähden kyllä levykaupaan metsästämään levyjä.

6. Pääsee tutustumaan ihmisiin sekä vähän sisemmälle tutustumaan uusiin ihmisiin ja uusista kulmista näkee ihmiset.

Elmo_Come_Home_2015_Pietari_KauppinenPietari Kauppinen

Bboyna Kifle-nimellä tanssiva ja myöhemmin Mustana Kobrana TUFF!in leuanvetojoukkueessa tunnettu

1. ”Olen tutustunut Pietariin vasta justiinsa. Olemme samalta kylältä lähtösin. Hyvä energinen nuori mies. Hyvä tatsi.” – Jyri Kiuru

2. Edellisten kokemusten perusteella näiden herrasmiesten kanssa reissaaminen on mukavaa ja Elmon löytäminen on tottakai ollut toinen motiivi.

3. Seikkailua on ollut tämä etsiminen.

4. Joonaksen kopterilla ollaan varustauduttu.

5. Pääsee olemaan hyvällä poppoolla ja näkemään ja kokemaan uusia asioita. Porukassa hauskuus tiivistyy.

6. Göteborgin levykaupat ja jamit kiinnostaa.

Simeoni Juoperi

Tanssija ja bboy 15-vuoden ajan, nähty myös TUFF!illa soittohommissa nimellä Slyrre äS

1. ”Simeoni Juoperi on minun vanha kalakaveri.” – Elias Niskanen

2. Motivaatio oli kesälomailla hyvässä seurassa.

3. Elmon etsiminen on ollut välillä turhauttavaa. Uskoisin, että afrikantähti sieltä löytyy. Luotto on edelleen luja.

4. Varauduin haavilla Elmon etsintäoperaatiion.

5. Ajanviettäminen, missä osataan ottaa rennosti ja kukaan ei päsmäröi. Hassuttelua ja naurua kaikki päivät.

6. Odotan, että meininki pysyy yhtä kovana.

Arttu Rintakumpu

Hip hopin monitaituri: Tanssinut kuusi vuotta ja neljä vuotta soitellut levyjä, TUFF!illa nähdään molemmissa puuhissa nimellä R2isDJ2

1. ”Young Skywalker. Suomen monitaiturilahja hiphopille. Kova mies veivaamaan levyja ja kovia scrätsejä.” – Ilari Niskanen

2. Olimme viimevuonna reissussa Real Dealissä ja se fiilis, mikä jäi sieltä oli todella positiivinen. Se reissu oli kuitenkin lyhyt. Tuntui, että se jäi kesken. Päätin, että pitää ottaa tuplana uudestaan: Kesän zembalo reissu ja tupla-ajalla hauskaa. Joten erittäin vahva motivaatio tätä matkaa kohtaan.

3. Aika helppoa. Olen myötäillyt Simpan ja Ossin käskyjä sekä tehnyt musiikkia.

4. Henkisesti valmistauduin tähän reissuun ja Elmon etsimiseen. Kaksi tuntia hiljasessa huoneessa piti olla ennen kun lähtee matkalle.

5. Ryhmähenki ja fiilis jaardi ja kaksataametriä päälle. Oppii tuntemaan enempi porukasta uusia puolia. Voi hyödyntää uusia puolia, joihin tutustutuu matkalla, esimerkiksi Jyrin footagea. Ryhmämatkalla kuulee, mitä intressejä porukalla on tulevaisuudessa. Kaveriporukalla reissaaminen on rentoa. Voi heittää kenen kanssa vaan läppää ja on kaikkien kanssa hauskaa.

6. Odotan tottakai jameja, mutta oman terveyden kannalta mökki on tosi hyvä juttu. Pystyy kasaamaan jamejen välissä itsensä ja nukkua samassa sängyssä pari yötä putkeen.

Elmo_Come_Home_2015_Ilari_NiskanenIlari Niskanen

DJ I-Spininä tunnettu lahjakkuus TUFF!in riveistä, joka on etsimässä veljeään takaisin kotiin

1. ”Osoitti minulle DJ-kulttuurin. Ensimmäinen täysi expediitti, jonka näin livenä. Ilari auttoi ensimmäisen mixtapen tekemisessä. Kyllä on kaveri, joka on minua auttanut joka asiassa. Tanssimisessa ja levyjensoitossa. Ilarilta tulee biisit kuin apteekin hyllyltä. Yleis’ antelias mies.” – Arttu Rintakumpu

2. Ei ollu pelkät subtanssit mielessä, vaikka kyllähän nämä substanssit on kunnossa. Hyvät ihmiset ja täydellinen viikko.

3. Jumalattoman haasteellinen projekti tämä Elmon löytäminen. Ei olla ihan täydellisesti löydetty.

4. Valmistauduin vetämällä syvään henkeä, koska joudun koko ajan huutamaan Elmon nimeä tällä matkalla. Tietysti olen varautunut myös asenteelle, että kolutaan vaikka koko Ruotsi lävitse, että velipoika saadaan kotiin.

5. Kokonaisuuden lisäksi on toki kiinnepisteitä: Haamujengin synttärit, mökki, Göteborg ja Oslo. Jokaisessa paikassa on omat vibat, mitä odottaa.

6. Ryhmämatkassa on puolensa. Kyllähän 11 päivää on reissussa, jonka kanssa hengaat ystävien kanssa. Paljastuksia tulee per päivä. On myös hauska nähdä, miten porukka pärjää näin tiiviisti yhdessä.

Elmo_Come_Home_2015_Matti_PulkkinenMatti Pulkkinen

Aktiivinen hip hopin edistäjä, sekä bboyna tunnettu TUFF!in toiminnanjohtaja

1. ”Minun oikealla puolella istuu Luottomies, hyökkäävä puolustaja, alin varmistaja, kärkikarvaaja. Bboy extraordinary MattiWatti. MattiWatti lähti maailmalle painamaan lippiksiä, jotta lippikset voitaisiin painaa maailmalle. MattiWatti joensuu Bboys.” – Ossi Valpio

2. Miulla ei ole motiiviajatteluja. Olen luopunut niistä. Reissut ovat elämän suola. Jotakin, mitä odottaa! Reissun pointti ei ole se mille reissulle lähden, koska hyvät asiat seuraavat minne menenkin.

3. Suurin odotus oli mökkeilyyn ja saunaan liittyviä ja ne täyttyivät. Olen tyytyväinen tähän suoritukseen.

4. Miun pittää tunnustaa, että Elmon etsiminen on ollut henkisesti kuluttavaa. Olen odottanut kauan Elmon löytymistä. Jokainen viikko ja päivä on ollut kuluttavaa. Mutta Elmon löytymiseen on uskottu.

5. Tunnen Elmon breakkaajapoikana. Joten valmistaudin Elmon etsintään breakkaamalla. Uskon, että Elmon kanssa on breakkaamista luvassa, kun ollaan yhdessä.

6. TUFF!in ryhmämatkalla on paljon vaikutuksia, jotka saattavat näkyä vasta myöhemmin matkalaisten elämässä. Jos pitää päästä hauskalla tavalla rahasta eroon, kannattaa tulla TUFF!in ryhmämatkalle.

Elmo_Come_Home_2015_Ossi_ValpioOssi Valpio

Tietämättäni pidempään tietoisesti kaksi vuotta tanssinut, mutta todellinen hip hopin moniottelija TUFF!in synnyttäjä ja yhdistyksen leuanvetojoukkueen valmentaja

1. ”Ossi on miun kiva kaveri ja ystävä Jyväskylästä. Ossi on tommonen iloinen kaveri.” – Matti Pulkkinen

2. Uusiin paikkoihin lähteminen yhdessä. On semmoisia löytöretkiä. Uudet metsät viihdyttää ja porukalla mökkeilee ja elää elämää.

3. Elmon etsiminen on ollut päämäärätietoisen huvittavaa. Onneksi historia osoittaa, että Elmo aina löytyy, kun se katoaa.

4. Valmistauduin etsintään katsomalla vanhoja materiaaleja ja tutkimalla Elmon historiaa sekä Elmon sielunelämää

5. Odotan, millä tavalla Elmo kommunikoi ja jos se ei kommunikoi, niin on kiva tutustua häneen uudestaan. Niin kuin hyvä leffa, jonka näkee pitkän ajan jälkeen uudestaan.

6. Sieltä saattaa löytää muutakin kuin ystävänsä, itsensä ja mahdollisuuden toteuttaa uusia juttuja. Tämä reissukin on niitä innovatiivisia uusia juttuja.

Joonas Toroi

TUFF!in historian ikuistajiin kuuluva Joonas tunnetaan kovana tekniikkamiehenä ja piinkovana tanssijana

1. ”Ryhmän Pelle Peloton. Scifistinen kaveri, jolla on robotti. Mahtava kuski autolla ja kopterilla, molemmat laitteet pysyvät hallussa. Synnynnäinen lentäjä. Lasit vain puuttuvat. – Ilari Niskanen, Jyri Kiuru ja Ossi Valpio

2. Mulle maksettiin tästä. Tosin, en oo koskaan käyny Norjassa.

3. Elmon etsiminen on ollut luonnollista, koska Elmoa saa vähän väliä etsiä jostain. Elmonaattori pysyy paikallaan jonkin aikaa, mutta sitten taas häviää. Mukava seikkailu.

4. Tietenkin huipputekniikalla varustauduin Elmon etsimiseen.  Harmillisesti tosin lämpökamera jäi puuttumaan. Muuten Spy Gear oli kunnossa. Henkistä valmistautumista ei tarvitse, kun tekniikka on kohdillaan.

5. En ole käynyt tosiaan näissä Real Deal jameissakaan, joten Norjan jamit houkuttelee ajatuksen tasolla.

6. Tämä on ainutlaatuista. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi.

Johanna Hurme

TUFF!in sihteerinä toistaiseksi toimiva Big Mama ja elämäntapatanssija

1. ”TUFF! Car Tourin ehdoton Master Chef.” – Ilari Niskanen

2. Pitäähän sitä TUFF!ilaisena edes kerran kokea yhteinen ryhmämatka ainutlaatuisen hyvässä seurassa ja tietysti Elmo pitää saada kotiin, edes hetkeksi.

3. Elmon etsiminen on ollut todella kuluttavaa. Ruokaa on kulunut yli odotusten ja digitaalisia filmirullia.

4. Ennakoimalla ruokavarastoja matkalle.

5. Energian latausta hyvässä seurassa ja paljon hip hoppia sen eri elementeissä.

6. TUFF!in ryhmämatka on idelogia, missä yhdistyy yhdessä tekeminen ja yhdessä hauskan pitäminen. Tämä mahdollistaa uusien innovaatioiden keksimisen ja elämänkatsomuksen laajentamisen.

Elias Niskanen*

Åsa Folkhögskolasta valmistunut virallinen TUFF!in the Bboy

1. ”Tunnetaan Suomisensaatio, kermareisi, keramreisi.” – Simeoni Juoperi

2. Kätevästi menee muuttaminen hyvässä seurassa mutkan kautta. Hyvässä seurassa lopettaa koulu mukavassa seurassa.

3. Hyvin naamioitunut. Omasta mielestäni en oo ollut hukassa.

5. Kokonaisuutena ollut tosi hyvä. Oli kivoja jameja ja nämä mökkipäivät on myös tosi jeez. Monta päivää, kun on tyyppien kanssa oppii tuntemaan toisia.

6. Ryhmämatka on törkeen siistiä voi pitää hauskaa missä vaan.

*toim. huomio. Etsintäpartio sai kiinni Elmon radiopuhelimella jostain päin Grännää ja nähtiin Vätternin rannalla kukka suussa. Oliko kukka sama kuin Ilarilla?

Teksti: Johanna Hurme, kuvat: Ossi Valpio