Menu Close

Toukokuun musanosto

Tuffin kuukausittainen Musanosto-sarja nostaa jokaisen kuukauden viimeisenä päivänä esiin huomionarvoista jyväskyläläistä musiikkia.

Aaro630 – 630FM

Loppukevään viimeisinä päivinä Aaro630:n fanit saivat vihdoin jotain kauan odotettua, kun Aaron ensimmäinen kokopitkä albumi 630FM tipahti eetteriin. Ennen odotettua debyyttialbumiaan Aaro on pudotellut tasaiseen tahtiin singlejä ja EP:itä, mutta viime aikoina Aaro on tullut kuitenkin paremmin tunnetuksi muiden artistien, kuten Lauri Haavin, tuottajana.

Urbaania pop- ja rapsaundia yhdistelevä albumi on melodista, herkkääkin maalailua, jonka paikoitellen yksinkertaisetkin biitit antavat tilaa lyriikoille. Lyriikat kuitenkin ehdottomasti ansaitsevatkin lähemmän tarkastelun: 630FM-albumilla ne ovat ilahduttavan rehellisen oloisia tarinoita esimerkiksi ihmissuhteista ja tunteista. Lyriikoita kuunnellessa havahtuu siihen, millaiseen sanastoon on tottunut nykypäivän musiikkia ja etenkin räppiä kuunnellessa – kuinka epätavanomaista on edelleen miesoletettuna puhua esimerkiksi itkemisestä, kuten Ethän unoha mua –biisissä tehdään, tai kuinka edelleen tuntuu tietyllä tapaa jopa yllättävältä se, että ihmissuhteiden määrällä brassailemisen sijaan kerrotaankin vain niistä harvoista ja valituista, merkityksellisimmistä suhteista.

Toisaalta albumille mahtuu mukaan myös hieman ns. ”perinteisempää” kuvastoa ja ihan sitä kunnon räppiäkin (esim. Paha sanoo ft. Rekami) sekä sen reflektoimista, kuinka ollaan saavuttu nykyiseen pisteeseen (esim. Kala vedes ja Pahamies ft. Pyrythekid). Levyn ehdoton helmi on Neonvalot ft. Vepu, joka saa haaveilemaan perhosista vatsassa ja noh – neonvaloista. Kaiken kaikkiaan 630FM on monipuolinen sukellus samaistuttaviin tunteisiin (vähän kuin päiväkirjaa lukisi), joka jättää jälkeensä virkistyneen olon.

Teksti: Alma Rinta-Pollari