Menu Close

“Jokainen liike on tanssia” ja yhteinen hauskanpito suoritusta tärkeämpää

TUFF! järjestää Social Dance -klubeja kovalla palolla, ja iltojen vetovoima on sen mukainen. Taito- tai ikärajoituksia ei ole, sillä pääasia on fiilistely ja uusien juttujen löytäminen.

“No, mä oon tosi tohkeissani, innostunut”, Susanne Ylönen nauraa sohvan pohjaan uppoutuneena.

“Kyllä munkin sisäinen katutanssija vapautui. Oli helppo eläytyä, kun täällä kannustettiin ja pidettiin hauskaa. Ei tällainen todellakaan onnistuis nihkeellä meiningillä”, Jenni Leppänen täydentää arviota keskellä Social Housen perjantai-illan hälinää.

Kaverukset ovat hengästyneitä mutta korkeissa fiiliksissä, sillä takana on puolitoista tuntia tanssimista “hyvässä energiassa”, kuten he kuvailevat.

Nappisuoritus siis klubin pitäjiltä.Social_Dance_toukokuu_Iiro_Palvaaho_2015_10 Social_Dance_toukokuu_Iiro_Palvaaho_2015_7 Social_Dance_toukokuu_Iiro_Palvaaho_2015_11

“Me halutaan luoda uutta konseptia, tällaisia monipuolisia tanssijameja. Ja meidän odotukset ovat suuresti ylittyneet, ihmiset lähtevät ilolla tanssimaan. Paikka on ollut tukossa joka kerta”, Tuff!in Social Dance -klubin tanssittaja Matti Pulkkinen aka MattiWatti toteaa.

Nyt kolmannen kerran toukokuun alussa järjestetyssä illassa Joensuun BBoysin breikkari, tanssinopettaja ja myös yksi klubin tanssittavista dj:stä, MattiWatti, sai joukon innostumaan breakdancen luovasta tyylistä. Aiemmin ollaan miehen johdolla syvennytty paritanssiin salsan, bachatan ja soul trainin askelissa.

“Eri tanssilajit toimivat hyvin ristikkäin, inspiraation voi napata ihan mistä vain. Uuden idean löytäminen ja fiilistely on hienoa.”

Klubit ovat innostaneet paikalle eri-ikäisiä ja -tasoisia tanssista kiinnostuneita. Vaatimuksia ja rajoituksia ei ole, vaan päinvastoin järjestäjät toivovat paikalle mahdollisimman kirjavaa joukkoa.

Tekniikan taitamisen tai suorituksen sijaan tärkeintä on viihtyminen ja yhdessäolo.

Social_Dance_toukokuu_Iiro_Palvaaho_2015_6Social_Dance_toukokuu_Iiro_Palvaaho_2015_8 Social_Dance_toukokuu_Iiro_Palvaaho_2015_4“Jokainen liike on tanssia. Mutta muistakaa, että tää on vaarallista ja voi aiheuttaa jopa hymyä”, tanssittaja rohkaisee paikalle saapuneita pilke silmäkulmassa.

Illan dj:t Soul Valpio, I-Spin ja MattiWatti pyörittävät sopivassa, suloisessa sekamelskassa funkia, soulia, breaksia, diskoa, salsaa, latinoa ja afroa. Kun järjestetty ohjelma ja tanssiesitys päättyvät, intoutuvat tanssilattialle myös aiemmin sivusta seuranneet baarin asiakkaat.

“Hyvä klubi ja fiilis syntyvät, kun perushomman eli musiikin ympärille rakentaa jotain muista erottuvaa. Mukana pitää olla valtavasti paloa ja luottamista omaan tekemiseen”, MattiWatti pohtii.

TUFF!in Social Dance -klubit jatkuvat syksyllä epäsäännöllisen säännöllisesti.

Teksti: Taija Kolehmainen, kuvat ja video: Iiro Palva-aho

Social_Dance_toukokuu_Iiro_Palvaaho_2015_12 Social_Dance_toukokuu_Iiro_Palvaaho_2015_3 Social_Dance_toukokuu_Iiro_Palvaaho_2015_1