Menu Close

Lasereita ja mustia aukkoja Space Jam -tanssitapahtumassa 22.3.

Jokavuotinen fantasiailoittelu sai tänä vuonna avaruudellisia lähtökohtia, kun Lutakon tanssisalissa 22.3. järjestetyissä Space Jam -tanssijameissa nähtiin Mikrokosmos – minishowcasekilpailua ja Galaksin aidoimmat kaasupäät -battle.

Mikrokosmos-skabassa nähtiin niin taivaallisia Venuksia sheivereineen, kuin Fantasiaorit suoraan avaruudesta. Myös TUFF!:n juniorit olivat tulleet availemaan tähtiportteja upeilla volteillaan ja head spinneillään.

”Täällä sheivataan aikaa ja ulottuvuusukko käy matriksissa”, kommentoivat hostit Space Valpio ja JousimiäS menoa.

Space Jameissa kuin muissakin Simeoni Juoperin, Ilari Niskasen ja Ossi Valpion järjestämissä jokakeväisissä tanssijameissa on isojen kotibileiden tunnelmaa. Kauempaa kotikonnuille tulleet ja sieltä poistuneet näkevät kavereitaan, vaihtavat kuulumisiaan ja ennen kaikkea pitävät hauskaa yhdessä tanssin, musiikin ja toistensa kanssa.

Vapaa ringittely on bileissä aina parhainta antia. Junioreita kannustetaan ja vanhempien kanssa heitetään leikkimielisiä haasteita. Ivan ja Elmo mittelevät spinning cartellin herruudesta ja mimmit vaihtavat katutanssilajien laajaa skaalaa jätkien kanssa. Joskus näkee jonkun parin heittäytyvän jopa salsan pauloihin.

 Lasereita ja mustia aukkoja

”Avaruuden ikkunat. Ne on mun öögat…”, lähti hostit räppäämään Galaksin aidoimmat kaasupäät -battlen startatessa. Vastakkain oli Jyväskylä ja muu Suomi ja ideana oli neljän elementin battle;  dj, räp, tanssi ja piirtäminen. Jyväskylän piirtäjä Kyllitädiksi valikoitui Ella Suuronen ja muun Suomen Kyllitädiksi Tero Hytönen. Molempien piirroksiin tuli paljon lasereita, musta aukko, ufoja ja taisi siellä örkkikin viime vuosien Taru Sormusten -fantasiateemajameista vilahtaa.

Musiikkielementistä vastasi R2DJ2, Amed ja TuhoJuho, jotka todellakin pistivät parastaan ja haastoivat tanssijat löytämään avaruudellisia elementtejä omaan tanssiinsa.

Tanssin puolella oli vastakkain niin Uimosen veljekset kuin Miettisen Rita ja Isa Hiltunen. Hyvässä hengessä käydyn battlen voittajia katselijan silmissä olivat kaikki, jotka rinkiin, räppäämään tai piirtämään uskaltautuivat. Varsinkin kummankin puolen juniorit jaksoivat hämmästyttää sitkeydellään, ketteryydellään ja taituruudellaan yleisöä, jota paikalle oli tullut mukavan isolta ikäskaaltalta.

Foliohatut ja -bootsit dekoista loppusiivouksen yhteydessä taituroineet lähtivät vielä keväisen lauantai-illan päätteeksi jatkoille ja paluu kohti planeetta Maata alkoi.

Teksti: Johanna Hurme Kuva: Anu Rantonen