Menu Close

Likat lähti viihteelle – Girls Night Out

Ja miehet seurasivat perässä, kuten kuvasta saattaa havaita. TUFF! on järkännyt joka toinen kuukausi Näytön Paikka -nimistä klubia Ruman Pikku-Baarissa. Ideana on ollut poimia dekkien taakse nousevia nimiä ja tuoreita kasvoja tuomaan uusia mausteita Jyväskylän yöelämään. Kevään 2014 viimeisessä Näytön Paikassa teemana oli naisten mahtavuus.

Naisenergia. Naisräppärit. Naisdj’t. Meillä kaikilla tuntuu olevan kova tarve korostaa sukupuolen merkitystä, sillä naiset esimerkiksi levareiden takana vaikuttaa edelleen niin tuoreelta ilmiöltä. Toivottavasti turhien etuliitteiden hyödyntämisestä päästään kuitenkin vähitellen tasavertaisempaan keskusteluun ja kirjoitteluun. Tuntuu niin tyhmältä käyttää vielä 2010-luvullakin termejä kuten “naisdj”, kun ei miesten kohdallakaan mainita sukupuolta erikseen eikä ala muutenkaan ole mitenkään erityisen maskuliininen.

That being said, takaisin asiaan. Kevään viimeinen Näytön Paikka -klubi oli todellakin naisten, mutta ennen kaikkea hyvän musiikin riemujuhlaa. Kauniin kevätpäivän viilennyttyä illan puolelle, Ruman Pikku-Baarin musiikkipolitiikan ottivat haltuunsa kolme eri nimeä. Monipuolisen illan käynnisti debyyttikeikkansa soittanut Milpe & Kattiiri -kaksikko, jonka jälkeen siirryttiin Gals Dem Sound -kollektiivin keinuvien rytmien kautta Dj Sarastéen deep house -tykitykseen.

Tanssilattialla oli illan aikana sen verran kova tungos, että kaikki kolme aktia tekivät kyllä jotain oikein. Nyt selvitetään mitä selektoitiin ja keiden toimesta.

Milpe & Kattiiri

04_15_20140425_0940

Jäsenet: Milpe aka Millamari Hätönen, Kattiiri aka Katriina Pikkarainen (kuvassa)

Kokemus: Girls Night Out molempien ensimmäinen soittokeikka.

Soittolinja:Meillä on molemmilla tosi paljon vanhaa funkia, soulia ja discoa hyllyssä, niin mentiin tällä kertaa sen mukaan genrejä miettimättä. Itse diggaan soittaa myös räppiä ja elektronisempaakin meininkiä aina Pretty Lightsista DJ Shadown kautta The Glitch Mobiin“, Pikkarainen valoittaa.

Erikoista: Tag teamin erikoiset soittonimet ovat valikoituneet Hätösen ja Pikkaraisen yhteisen ystävän kautta. Kyseisen frendin nelivuotias pikkusisko nimittäin kutsuu selektorilupauksia nimillä Milpe ja Kattiiri.

Fiilikset illasta:Ihan älyttömän hyvät fiilikset jäi! Oli todella hauskaa ja muutenkin kokonaisuudessaan huikea ilta. Kaikki soittivat hyvin. Ehdottomasti lisää tällaisia klubeja, mihin pääsee ns. vapaasti soittamaan. Ja nimenomaan tällaisia, mihin pääsee myös tyttöjä dekkien taakse“, Pikkarainen kommentoi.

Gals Dem Sound

06_17_20140426_TUFF_0164

Jäsenet: DJ HakulaMatata aka Laura Hakula, DJ Villi-Lilli aka Linnea Vallius (kuvassa), DJ Nasty-E aka Elina Naamanka

Kokemus:Idea Gals Dem Soundin perustamiseen syntyi reppureissulla, kun olimme viettämässä porukalla joulua Jamaikalla vuonna 2012. Paikalliset vihjasivat, että meidän kannattaisi perustaa oma soundi (naurua). Lisäksi meitä harmitti, ettei Jyväskylässä kuullut vielä tuolloin ihan hirveästi reggaeta ja dancehallia, minkä vuoksi jouduttiin aina poistumaan kaupungista sellaisten bileiden vuoksi. Pian huomattiin, että oltiin soittelemassa Ruman sekä Ilokiven kaltaisissa mestoissa“, Hakula kertaa.

Soittolinja: Koko kolmikko soittaa afrobeatia sekä reggaeta. Näiden lisäksi Villi-Lilli on erikoistunut dancehalliin ja roots reggaehin, Nasty-E:n levylaukusta löytyy räppiä, HakulaMatata maustaa settejään niin ikään räpillä sekä housella.

Erikoista: Hakula, Vallius ja Naamanka ovat kaikki tutustuneet alunperin vuonna 2010 aloittaessaan psykologian opinnot Jyväskylän yliopistossa.

Fiilikset illasta:Jyväskylässä on huippua se, että meininki on rentoa ja helposti lähestyttävää. Girls Night Out -keikka meni maukkaan feminiinillä asenteella. Oli hauskaa ja lopputanssit makiat“, Hakula toteaa.

Dj Sarasté

09_20_20140426_TUFF_0322

Nimi: Nina Perälä

Kokemus: Aloittanut soittamisen syksyllä 2010. Hankkinut kannuksensa Kokkolan tarunhohtoisella West Coast Billiard -klubilla, missä keikkailee edelleen tasaisin väliajoin.

Soittolinja:Soitan yleensä laidasta laitaan. Riippuu vähän illasta ja myös siitä, onko peräkkäisinä iltoina keikkoja. Lähinnä kuitenkin elektronisempaa kamaa kuten deep housea, bass musicia sekä tech housea. Sitä voisi sanoa sellaiseksi omaksi jutuksi.

Erikoista: Keikan jälkeen yksi jos toinenkin näytti menettävän sydämensä Perälälle. Villien huhujen mukaan erittäin kovilla käsiliikkeillään tanssilattiaa dominoinut henkilö olisi kutsunut dj:tä julkisesti ihanaksi sosiaalisessa mediassa.

Fiilikset illasta:Oli hienoa nähdä ihmisten nauttivan tanssilattialla ja tuli sellainen olo, että ihmiset arvostaa sitä mitä tekee. Loistava kokemus. On siistiä, että järjestetään tällaisia iltoja missä kaikki pääsee tekemään yhdessä. Ja ylipäätään tuodaan naisten näkökulmaa mukaan.

So there you have it. Naiset on aina nice. TUFF! kiittää soittajia, yhteistyökumppaneita sekä paikan päälle saapunutta jengiä unohtumattomasta illasta! Seuraavaksi kevät jatkuu spessun klubi-illan merkeissä, mistä lisää hyvinkin pian. Vahdi sosiaalisen median kanavia. Nyt. Mene. Hus. Katso kuitenkin vielä rivi alaspäin ennen poistumista.

Kaikki kuvat: härkänen sonni Jyri Kiuru.