Menu Close

TUFF! After School kerhoissa uusi tuulia

YOOOO! Syksy on back to school-aikaa, mutta koulun ei tarvitse olla pelkkää algebraa. Syksyn myötä päästetään taas valloilleen myös TUFF!:n porukan erityisosaaminen, eli each one teach one-toiminta, missä kulttuuristen kulmakivien taitajat siirtävät tietotaitoaan ja vinkkejään nälkäisten etsijöiden uusille sukupolville kerhotoiminnan kautta. TUFF! After School-kerhot tarjoaa syvennyksiä niin DJ-, Bboy-, kuin rap-kulttuuriinkin, vetäjinään yhdistelmä aihepiirin kokeneita konkareita ja nuorta verta. Sysy alkaa myös uudella teemakokonaisuudella, jossa päästää syventymään graffitin historiaan ja tekniikoihin Janne Juhani Julman johdolla. Saattaa myös olla, että maalaamaan päästään ihka oikeaa alikulkutunnelia. Toisena muutoksena viime vuoteen on keväällä voimansa yhdistä räp-lyriikka ja musiikintuotanto, jolloin on mahdollista päästä yhdistämään lyrikoitaan biitteihin. Mutta mitä kaikkea muuta TUFF! After Schoolit sitten pitää sisällään ja milloin tapahtuu? Tsekkaa alta!

TUFF! After School 2017 – 2018
Tiistaisin klo 17.00 – 19.00. Veturitallien Kiskossa.
Jokaiseen kerhoon on ilmainen pääsy!

2017 KERHOT

Graffiti/sketsaus (5.9. – 26.9.2017)

Soul Valpio ja Joosu J

Graffiti-kerhoa vetää pitkän linjan maalari Janne Juhani Julma, joka on pörrännyt aiheen parissa vuosituhannen taitteesta ja on avannut kulttuuria myös ohjaamansa Suomi radalla (2017) graffadokkarin kautta! Kerhon 2017 ohjelmisto koostuu seuraavasti:

tiistai 5.9.: graffitin synty ja historia.

tiistai 12.9: graffitin rantautuminen Eurooppaan + Suomi radalla-dokkari!

tiistai 19.9.: perehdytään Jyväskylän graffitimeininkeihin, pohditaan graffakulttuurin kirjoittamattomia sääntöjä & syitä. Puidaan ajatuksia akselilta laillinen vs. laiton ja katu vs. galleria.

tiistai 26.9.: lähdetään maalaamaan piissit tunnelille.

Kolmena ekana kertana kaiken historiikkispiikin aikana vapaata (& ohjeistettua) sketsailua ja alan lehtien lukua. Kehitellään jokaiselle oma nimimerkki ja harjoitellaan kirjaimia. Käydään myös vanerille tekemässä tagit / nimmarit päivittäin.

DJ/miksaus (3.10. – 10.10.2017 & 24.10. – 31.10.2017)

DJ-kerhoa vetää useiden suomiräppäreiden taustalla veivaava Arttu Rintakumpu (aka R2ISDJ2)! Pajoissa tutustutaan DJ-toiminnan historiaan, DJ-laitteiden käyttöön ja tekniikkaan sekä harjoitellaan miksaamista Serato-ohjelman avulla.

Breakdance (7.11.2017 – 28.11.2017) 

Breakdance-kerhossa tutustutaan breakdancen eri osa-alueisiin, musiikkiin ja historiaan. Jamittelu on suuressa roolissa tunneilla ja tuntien lopuksi osallistujat pääsevät liittymään paikallisten breikkarien treeneihin. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta!

Pajan vetäjä Elias Niskanen aka Bboy Elmonaattori on jyväskyläläinen nuorimies, jolla on pitkä historia breakdancen parissa ja vyöllään mm. seitsemänkertainen suomenmestaruus ja useita tanssipalkintoja ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja.

”Toivotan tervetulleiksi kurssille kaikki iästä ja taidoista riippumatta, mukaan ottakaa juomapullo sekä avoin mieli!” –Elmo

VUODEN 2018 KERHOT


Räp-lyriikka (9.1. – 20.2.2018)


Räp-lyriiikakerhot keskittyvät räppäämiseen. Neljänä tiistaina syvennytään tapoihin kirjoittaa, hiotaan äänenkäyttöä, rytmitystä ja tutustutaan paremmin hiphop-kulttuurin hienouksiin. Jokaisen osallistujan lähtötaso otetaan huomioon!

Kerhoa vetää kaksi eri sukupolven paikallista räppäriä, jotka ovat molemmat ansioituneet Jyväskylän nostamisessa Suomen rap-pääkaupungiksi. OssiSoul” Valpio on monille tuttu jo 2000-luvun alun Urbaanilegenda-possesta ja viime vuosina mm. Soul Valpio Bandista ja Toistuvista Yllätyksistä ja Joosu J aka Joppe J edesmenneestä Korstoraatiosta ja soolojulkaisuistaan.

Ota pajalle messiin (jos omistat):

– paperia/vihko
– kynä
– kuulokkeet
– puhelin/tietokone, josta voit soittaa kuulokkeisiin musaa. Welcome!

Musiikintuotanto/biitit (6.3. – 10.4.2018)

Biittipajalla opitaan paikallisen tuottajavelho Ruubenin opastuksella tietoa eri ohjelmien käytöstä, sämpläämisestä, rumpujen lisäämisen yksityiskohdista ja erilaisista rytmeistä, instrumentaalin miksaamisen alkeista ja siitä, mitä tehdä valmiin biitin jäljeen! Messiin oma kone ja kuulokkeet sekä hyvä boogi!

Räp & biitti (17.4. – 15.5.2018)

Joosu J, Soul Valpio & Ruuben yhdistävät voimansa ja vetävät kevään lopuksi yhteisiä räp- ja musiikituotanto –pajoja, joissa viimeistellään yhdessä kevään aikana tuotettuja biittejä sekä räp-lyyrikoita yhtenäisiksi kappaleiksi!

Graffiti/sketsaus (22.5 .- 5.6.2018)

Graffiti-kerho jatkuu Janne Juhani Julman opastuksella ja tälläkin kierroksella harjoitellaan sketsaamista ja piissien maalaamista sekä tutustutaan eri työvälineisiin!

Ja vielä kertaalleen: kaikkiin kerhoihin on ILMAINEN pääsy, tervetuloa! TUFF! <3 tieto <3 taito!