Menu Close

TUFF!

Eletään vuoden 2013 syksyä. Reilun kymmenen nuoren aikuisen ryhmä kokoontuu saman katon alle perustamaan yhdistystä yhteen Suomen vilkkaimmista taide- ja kulttuurikaupungeista. Porukka koostuu katutaiteiden, dokumentoinnin ja tapahtumatuottamisen osaajista. Heitä yhdistää halu tuottaa yhdessä tapahtumia ja dokumentoida kaupungin kulttuurin kehitystä eilen, tänään ja huomenna. Ilmassa tuoksuu potentiaali tehdä jotain todella merkittävää Jyväskylän kulttuuritarjonnan ja nuorison hyväksi. Kaikki perustajat lupaavat olla mukana vain niissä projekteissa, joihin heillä on sisäsyntyistä kiinnostusta ja aikaa. He lupaavat mentoroida nuoria löytämään oikean suunnan ja astumaan juuri sopivissa määrin tieltä pois. Projektialusta nimeltä Kulttuuriyhdistys TUFF! on syntynyt.

Mitä kaikkea siitä kasvoikaan?

Slider

Viidessä vuodessa on tuotettu lukemattomia tapahtumia Jyväskylän ravitsemusliikkeisiin, nuorisotaloille ja kaduille. Kollektiivi on pitänyt lupauksensa, ja tehnyt sitä mitä sen jäsenistö on halunnut sisimmissään toteuttaa. Toiminta on tuottanut muun muassa:

– Joukkorahoitetun Jyväskylän Meininki -dokumenttielokuvan kaupungin punkhistoriasta

– JKL 101 -tuplavinyylin, joka sisältää 30 paikallista räppäriä ja tuottajaa

– Jyväskylän Kesän yhteydessä järjestettävän hiphop-tapahtuma Payback Jamin

– Veturitallien nuorisotilassa sijaitsevan Euroopan ensimmäisen hiphop -kirjaston

– Jokatiistaiset ilmaiset After School hiphop -kerhot sekä paljon muuta!

TUFF! on onnistunut auttamaan nuoria toteuttamaan omia haaveitaan ja kasvamaan mitä moninaisimmilla tavoilla. Kaikkea näitä projekteja, sekä niitä toteuttaneita nuoria, yhdistää halu tehdä enemmän kuin puhua. Toiminta edellä! Jäsenistömme vaihtuvuus on ollut hienoa seurattavaa, koska moni on löytänyt oman juttunsa juuri TUFF!:in toiminnan avulla.

Tällä hetkellä tutkimme kulttuurisen nuorisotyömme vaikutuksia tieteen keinoin, ja kehitämme toimintaamme vastaamaan sekä jäseniemme nykyisiä että tulevaisuuden tavoitteita. Pitkällä tähtäimellä olemme onnistuneet projektialustana viemään kollektiivia eteenpäin juuri sinne minne se haluaakin: Ammattitaitoiseksi ryhmäksi ihmisiä, jotka kehittyvät yksin ja yhdessä. Tähän pääsemme opiskelemalla ja työstämällä juuri niitä asioita, jotka vievät eteenpäin sekä unelmiamme että edellytyksiämme toimia ammattimaisesti, ja tekemällä sitä intohimon pilke kasvoilla.

TUFF! on sitä mitä teet siitä. Mitä sinä haluat tehdä ja nähdä?

Laita mailia:
tuff (at) tufftuff.fi
tai viestiä Facebookissa:
Kulttuuriyhdistys TUFF!