Menu Close

Autenttista hip hop -meininkiä metsästämässä – TUFF!in Elmo Come Home -matka starttasi

Ryhmä hip hop -kulttuurin ystäviä starttasi autonsa kohti Ruotsia ja Norjaa. Edessä on katukulttuurifiiliistelyä, kilpailua, pitkiä jameja ja kuumia kilometrejä tien päällä.

 

Vuoden odotetuin reissu starttasi torstaina 4. kesäkuuta Jyväskylän Asema-aukiolta. Kello näytti 14.42, kun tila-autoihin sulloutui kymmenhenkinen ryhmä tanssijoita, dj:tä, valokuvaajia ja hip hopin kermaa.

Kulttuuriyhdistys TUFF!in Elmo Come Home -matkan suunnittelu alkoi jo kesällä 2014, kun yksi TUFF!in jäsenistä lähti opiskelemaan Ruotsiin Åsan-koululle. Bboy Elmo eli virallisemmin Elias Niskasen kotiinhakua aloitettiin tällöin kaavailemaan ja TUFF!in rahakirstua lihottamaan, jotta jäsen saataisiin haettua takaisin Suomeen turvallisesti.

Elmo_Come_Home_Jyrki_Kiuru_2015_03 Elmo_Come_Home_Jyrki_Kiuru_2015_02

Ystäviä, hip hop -taitureita ja skaboja

Ja jotta Elmo saataisiin tottelemaan tuffilaisia, pyörähdimme kello 17.08 Lahden kautta nappaamaan matkaamme Elmon veljen dj I-Spinin, joka tosin oli lähdössä anyways matkalle mukaan, sillä hänet on kutsuttu soittamaan levyjä Ghost Crew Anniversaryihin, joka on toinen pysähtymispiste Elmo Come Home -matkalla.

Ryhmämatkan varustuksiin kuuluu ehdottomasti virveli, kalastushaavi ja suositeltavaa on myös radiopuhelimet, jos autolasteja on enempi kuin yksi. Radiopuhelimet ovat tiedottamisen lisäksi oiva väline, jos musiikkia ei autosta löydy.

“Sitä ei voi ohittaa, sitä ei voi ylittää…peräkärry edessä.”

Elmoa ei hevillä saada takaisin, sillä kiertotiet ovat jo merkitty karttaan. Autenttista hip hop -meininkiä ja juhlameininkiä tuffilaisten pitää kokea ennen kuin paluu Jyväskylään on mahdollista.

Ghost Crew juhlii kymmenvuotista taivaltaan Norrköpingissä kolmen päivän ajan. Ruotsalainen pitkän linjan bboy-ryhmän bileissä kuullaan ISpinin lisäksi muun muassa Loop Troop Rockerseista tuttujen Cosmicin ja Promoen yhteissettiä on backyardpartyja, jameja, cyphereita ja tietysti 1vs1 skabaa.

Elmo_Come_Home_Jyrki_Kiuru_2015_01 Elmo_Come_Home_Jyrki_Kiuru_2015_07

Rento mökkiviikonloppu ja jamit tasapainottavat

Norrköpingin bileviikonlopun jälkeen siirrytään tasauttamaan tilanne ruotsalaiseen luontoon, missä Slyrre äS on luvannut hoitaa loppumatkan ruoat eväskonttiin. Haavi ja virveli ovat iskukunnossa.

Mökiltä seuraavan viikon loppupuolella autot teleporttaavat itsensä Osloon, missä tanssi, musiikki ja bileet saavat jatkoa Real Deal Jamien muodossa. Päivä skeittiparkissa tanssien ja tavaten ystäviä ilman kisapaineita hyvän ruoan kera, ovat Real Deal Jamien suola. Ympäri maailmaa katutanssijat kokoontuvat tänne paikan päälle nauttimaan kesästä.

Kesäisen viikonlopun jälkeen matka takaisin alkakoon ja toivomme, että Elmokin on vielä pysynyt matkassa mukana.

Matkan varrelta lisää kuulumisia matkapäiväkirjan muodossa. Over, Roger, TUFF!

Teksti: Johanna Hurme, kuvat: Jyri Kiuru