Menu Close

Jäätävä määrä katutanssitalenttia Jyväskylässä!

Jyväskyläläisen Anna-Maria Nurmen innostus tuo hip hopin suomenmestaruuskisat Jyväskylään toukokuussa.

Paikallisen tanssikoulun, Cooma Dance Academyn, rehtori Anna-Maria Nurmi inspiroitui viime keväänä Street SM ja Performing Arts SM -karsintojen järjestämisestä yhteistyössä FDO:n kanssa ja päätti hakea Jyväskylään Street SM -kisoja.

Haaveista on tulossa totta toukokuun puolessä välin 1617. päivä, kun Street SM 2015 -kisat valtaavat Jyväskylän Paviljongin.

”Viimevuotiset karsinnat olivat positiivinen ja kiva kokemus. Jäin koukkuun tapahtumajärjestämiseen! Silloin minua oli auttamassa Sonja Julkunen. Hän sitten kysyi, mitä kisoja tänä vuonna järjestettäisiin ja pohdinnan tuloksena halusimme ottaa vastuullemme yhdessä FDO:n kanssa Suomen toiseksi suurimmat tanssikisat, eli Street SM:t”, Nurmi muistelee.

Kesäkuussa 2014 Cooma Dance Academy allekirjoitti paperit FDO:n kanssa kisojen järjestämisestä ja tapahtumavenue varattiin. Nurmi kertoo koordinoidumman suunnittelun alkaneen elosyyskuussa.

”En ole tunteja laittanut ylös, mutta arvioisin 200300 työtuntia käyttäneeni näiden kisojen järjestämiseen. Olemme panostaneet tämän vuoden kisojen ilmeeseen ja yhtenäisyyteen. Saimme myös loistavat tanssin ammattilaiset tuomaroimaan kisoja. Itse kisakonseptissa ei ole tullut tälle vuodelle muutoksia vaan menemme tutulla ja turvallisella kaavalla.”

Neitseellinen Street SM -kisakaupunki

Viimeksi SM-kisat on järjestetty Jyväskylässä vuonna 2002 Show- ja Disco SM -kisojen nimellä. Katutanssilajit olivat tällöin kisoissa omina sarjoinaan. Nurmi kuvaileekin Jyväskylää neitseelliseksi kaupungiksi Street SM -kisojen järjestämiseen.

”Tässä muodossa kisat ovat ensimmäistä kertaa Jyväskylässä. Kisakaupunkina tämä toimii hyvin. Tapahtumapaikan sijainti on loistava, sillä hotellit, matkakeskus ja keskusta on aivan vieressä.”

“Hyvä iloinen tanssihenki on osa kilpailemista tanssipuolella.”

Viriilinä opiskelijakaupunkina tunnetusta Jyväskylästä löytyy paljon aktiivisa talkoolaisia, jotka mahdollistavat näiden kisojen tekemisen täällä.

Nurmi on kiitollinen avusta, jonka he ovat saaneet niin vapaaehtoisilta kuin yhteistyötahoiltakin. CapStoren tavarapalkinnot ja Joonas Toroin, Ida Liimataisen ja Eija Jokilahden apu visuaalisessa ilmeessä sekä mainosmateriaalissa on Nurmen mukaan ollut iso apu tapahtumaa järjestettäessä.

”Yhteishenki tässä kaupungissa on mielettömän hyvä. Tällöin näinkin isoa tapahtumaa on hyvä järjestää.”

Omalla tanssikoulullaan opettajanakin toimiva Nurmi odottaa näkevänsä järjettömän hyviä katutanssijoita ja koregrafioita. Kokemuksestaan kisakoreografioiden tekemiseen hän tietää, että SM-kisoissa on iso määrä tanssijoita ja koreografeja, jotka ovat nähneet paljon vaivaa kisoihin.

”Koreografiat eivät tule ilman hikipisaroita ja kovaa työtä. SM-kisoissa koetaan jäätävä määrä talenttia lavalla! Toivoisin silti, että kisaajat muistavat kisojen olevan myös itsensä ilmaisemisen paikka. Hyvä iloinen tanssihenki on osa kilpailemista tanssipuolella. Hengen luomiseksi tarvitaan myös yleisöä, jota toivomme saapuvan paikalle kannustamaan omiaan voittoon”, Nurmi muistuttaa.

Cooma Dance Academy järjestää viralliset Street SM-kisojen jatkot Club Escapessa, missä tanssijoita tanssittaa Jyväskylän tanssitapahtumia monesti houstanneet Soul Valpio ja SlyRRe Äs.

Anna-Maria Nurmen muistilista SM-kisojen järjestämiseen:
  1. Hae ajoissa kisajärjestäjäksi FDO:n kautta
  2. Varaa kisapaikka ennen sopimuksen allekirjoittamista
  3. Hanki vapaaehtoisia, sillä heidän avullaan kisaviikonloppu mahdollistuu. Tänä vuonna Coomalla vapaaehtoisia on 25.
  4. Majoituksen hoitaminen kisaajille
  5. Mitalien ja pokaalien hankinta
  6. Ruokailu, järjestyksenvalvonta, tekniikka yms.

Teksti: Johanna Hurme

Street SM 2015 -kisat 16.17. toukokuuta Jyväskylän Paviljongissa. Lauantaina kello 9.4518.00, sunnuntaina 10.0017.15. Lisätietoja täältä.