Menu Close

Laurin tiukka työpanos palkittiin yhteisön voimin – “Nyt hommat vasta alkaa”

“Meidän jos jonkun on tehtävä tää homma ja me jeesataan omia eteenpäin. Yhteisö pitää huolta.”

Noilla sanoilla Ossi Valpio tiivisti hiphop-kirjastolle saapuneiden fiilikset, kun TUFF! luovutti apurahan ja kiitokset kulttuurituottaja Lauri Pihlmanille miehen Bostonin reissua varten.

Lauri aka LX-Beats aka Rekami aka KPC:n Megaboss on vuosia painanut töitä paikallisen hiphop-kulttuurin eteen: Hän on perustanut oman pienlevy-yhtiön, julkaissut ja tuottanut levyjä, miksannut biisejä, räpännyt ja tehnyt biittejä.

Toukokuun puolenvälin jälkeen Lauri lentää Bostoniin ottamaan uuden askeleen eli valmistelemaan syksyllä julkaistavaa EP:tä dorchesteriläisen räppärin, Akrobatikin, kanssa.

Yhdeksässä päivässä hoidetaan nauhoitukset, viimeistellään yhteisymmärrys kokonaisuudesta ja kuvataan musiikkivideo sinkkubiisille. EP:llä on mukana ainakin Edo G ja Reks, muista yllätysvieraista Lauri ei vielä hiiskahda.

Mutta matkalta kuvattavaa minidokkaria mies innostuu avaamaan. Janne Pajunen kuvasi hiphopkirjastolla ennen vappua pidetyn palkitsemistilaisuuden ja jatkaa tarinan tallentamista Yhdysvaltojen puolella.

“Mietittiin, että peilataan kulttuurieroja. Että miten [levynteko]prosessit poikkeaa Suomessa ja Bostonissa.”

Akrobatikin musaan Lauri törmäsi jo 2000-luvun alussa. Varsinkin Remind My Soul iski tajuntaan sellaisella voimalla, että siitä riittää fiilistelyä vielä tänäkin päivänä.

Vuosia myöhemmin Akrobatik laittoi Laurille viestiä Twitterissä ja kehui tämän biittejä. Siitä lähti viestittely, mikä johti Akrobatikin, Edo G:n ja Reksin helmikuiseen keikkaan Jyväskylän Rentukassa.

“Kaikesta uskomattominta oli sillon sunnuntai-iltana, kun kuunneltiin mun kämpillä biittejä ja Akrobatik sano, että tehdään levy. Se oli absurdia.”

KPC Recordsin ja Playground Musicin kautta julkaistava levy ilmestyy varovaisen arvion mukaan syksyllä.

“Nää hommat kun tunnetusti kestää.”

Rautoja riittää tulessa, sillä KPC:ltä on tulossa ulos uusi levy ja odotettavissa on myös Laurin ja Redraman yhteistyössä syntyvä vinyyli.

“Iso kiitos artisteille, ilman heitä ei olis ollu mitään. Nyt hommat vasta alkaa. En suurempia puhetta pidä, katsotaan mitä puhutaan sitten levyn jälkeen”, Lauri vastasi hiphopkirjastolle kokoontuneelle kolkytpäiselle joukolle.

TUFF! suunnittelee vastaavanlaisesta paikallisen tukemisesta vuosittaista perinnettä.

Teksti: Taija Kolehmainen

Lauri_Pihlman_Rekami_palkitsemistilaisuus_posse