Menu Close

Marraskuun musanosto

Tuffin uusi kuukausittainen Musanosto-sarja nostaa jokaisen kuukauden viimeisenä päivänä esiin huomionarvoista jyväskyläläistä musiikkia.

Pyrythekid ft. Axel Kala & Gettomasa – Epäkohtelias

Marraskuussa Jyväskylän räppiskeneen tultiin asenteella sisään, kun uuden sukupolven tuore tapaus Pyrythekid pudotti yhteisbiisin konkareiden Axel Kalan ja Gettomasan kanssa. Epäkohtelias on röyhkeä träkki, jossa yhdistellään taitavasti niin modernimpaa saundia kuin perinteisempääkin räppityyliä. Pyrythekidin tyylikäs flow yhdistyy saumattomasti tutumpaan tyyliinsä palanneen Gettomasan laineihin, ja kun mukaan otetaan vielä tuotannossakin häärivä ja monelle nimenomaan tuottajana tuttu Axel Kala, on bängeri valmis.

Pyrythekid julkaisi ensimmäisiä kappaleitaan jo viime vuoden puolella, mutta kesällä julkaistun KID-albumin myötä artisti on saanut isompaa nostetta myös radiosoitossa asti. Nuoremman sukupolven räppärin tumma ääni ja tiukka flow soi Epäkohteliaassakin hyvin yhteen monen tuottajan yhteistyönä syntyneen biitin kanssa, joka vahvistaa lyriikoiden sanomaa: meitä ei kiinnosta mitä muille kuuluu, ja meille ei auota päätä – vaikka meitä sitten luultaisiinkin epäkohteliaiksi.

Pyryn, Axelin ja Masan matalat äänet sopivat hyvin yhteen, ja onkin ihme, ettei kolmikkoa ole aiemmin kuultu samalla kappaleella. Äänen ja asenteen avulla mennään nimittäin mihin halutaan, kun muut menevät vain sinne, mihin pystyvät. Ja näin Pyrythekid kieltämättä tekeekin: siinä missä myös Epäkohteliaassa on mukana myös esimerkiksi radioihin sopivaa hieman melodisempaa räppiä, kappaleelle syttyy varmasti myös moni aitopää. Epäkohtelias onkin kappale, jota kuunnellessa tekisi mieli ajella Kortepohjan mummojen pihassa kello kymmenen jälkeen välittämättä säännöistä.

Teksti: Alma Rinta-Pollari