Menu Close

Reissupäiväkirja: “Mahtavaa nähdä, kuinka ihmiset tanssivat ja fiilistelevät musiikkia näin paljon!”

Vaihteleva sää ei haitannut, kun tuffilaiset juhlivat Ghost Crewin kymmenvuotista taivalta kesäkuisena viikonloppuna Ruotsissa. Skabailun ja fiilistelyn ohessa luotiin uusia tuttavuuksia ja vaihdettiin kokemuksia.

 

Lauantaiaamu 7. kesäkuuta Åsassa alkoi epämääräisessä tunnelmassa, sillä sää vaihteli aurinkoisesta sateiseen koko aamun ajan. Se ei onneksi matkaajien mielialaan vaikuttanut. Aamusta alkaen tunnelma oli korkealle.

MattiWatti pohti tulevan päivän tanssimooveja ja dj I-Spin valmistautui kohtaamaan vaativan tanssiyleisön. Tämän jännityksen keskellä siivosimme tupatarkastusta varten Åsan majapaikkamme ja lähdimme radiopuhelinräpin säestyksellä kohti seuraavaa kohdetta.

Tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme Norrköpingin vanhalle sotilasalueelle, Bråvallaan, jossa tuleva yö vietettäisiin. Oikea rakennuskin löytyi parin kierroksen tammikujalla ajelun jälkeen. Itse majapaikka oli kuin vanhasta sota-ajan elokuvasta repäistyltä. Pitkät käytävät yhteissuihkuineen loivat jopa hieman aavemaisen tunnelman.

Bråvallan alueella on toiminut lentotukikohta vuodesta 1945 vuoteen 1994. Tämän jälkeen alueen ovat vallanneet Norrköpingin erilaiset urheiluseurat kuten koripalloseura Dolfins. Lähellä majapaikkaa olikin niin koripallokenttiä kuin jalkapallokenttiäkin. TUFF!n joukkue ei tällä kertaa päässyt testaamaan.

Elmo_Come_Home_Jyrki_Kiuru_2015_16 Elmo_Come_Home_Jyrki_Kiuru_2015_11 Elmo_Come_Home_Jyrki_Kiuru_2015_10

Musiikki valtasi pihan ja mielen

Ghost Crew Anniversaryt kutsuivat keskustassa. Epämääräinen sää vaihtui aurinkoon ja bileet starttailivat pikkuhiljaa Dynamolla, joka on osa kulttuurikeskus Hallarnaa. Vanhan tiilitalon sisäpihan terassille oli levitetty tanssimatot ja seinän lakanaa maalasi kaksi graffitiwritteria. Musiikki valtasi pihan ja ringit täyttyivät pian breakkaajista.

Halusimme vain kunnioittaa mahdollisimman monta huippubreakkaria ympäri maailmaa.

Sisällä hämyisessä huoneessa cypheriringit jatkuivat. Ympäri maailmaa bboyt ja bgirlit olivat tulleet juhlimaan skandinaavista ryhmää, joka koostuu ruotsalaisista, norjalaisista, suomalaisista breakkaajista. Näkyi paikalla myös muiden katulajien edustajia muun muassa poppingin puolelta.

”Päivän huikeinta antia oli ehdottomasti vanhemman sukupolven ringittelyt ja Real Deal Jamien järjestäjän, Tobi Roachin ringittely. Hänellä oli niin tyyli ja asenne kohdallaan”, kaikki tuffilaiset fiilistelivät päivän jälkeen.

Elmo_Come_Home_Jyrki_Kiuru_2015_13Elmo_Come_Home_Jyrki_Kiuru_2015_12Elmo_Come_Home_Jyrki_Kiuru_2015_14

Päivä kun jokainen oli voittaja

Päivän kovatasoisten ringittelyn jälkeen saimme kuulla Loop Troop Rockerseista tuttujen Promoen ja Cosmicin keikan. Keikka ei ainakaan allekirjoittanutta jättänyt kylmäksi, sillä puolentunnin setin aikana tuli kollaboraation aikasemmasta räppituotannosta kaikki hyvää mieltä tuottavat biisit.

Mikä mahtavinta molemmat miehet fiilistelivät päivän hyvää meininkiä ja breakkaamista vaikka sanoivatkin itse olevansa vain “tällaisia graffawrittereita”.

”Olemme aina arvostaneet breakkareiden tyylikkyyttä. Me kun emme paljon kiinnitä huomiota siihen, miten pukeudumme. On myös mahtavaa nähdä, kuinka ihmiset tanssivat ja fiilistelevät musiikkia näin paljon!” Promea totesi ilmeisen tyytyväisenä välispiikissään.

Keikan jälkeen vuorossa oli skabat, johon Ghost Crewn jäsenet olivat päivällä valinneet cyphereiden perusteella kymmenen kisaajaa. Jokainen skabaaja sai vuorotellen valita vastustajansa ja jokaisesta skabasta sai pisteitä. Kaikille kymmenelle Ghost Crew halusi antaa jo 50 euroa ja voittaja sai toisen samanmoisen.

”Emme halunneet järjestää skaboja siksi, että pitää skabata. Halusimme vain kunnioittaa mahdollisimman monta huippubreakkaria ympäri maailmaa. Siksi halusimme jakaa palkintorahan kaikkien kesken”, Marre Ghost Crewstä kertoi ennen voittajan julkaisemista.

Jyväskylästä lähtöisin oleva Jussi ”Focus” Sirviö vei potin kotiin, mutta voittajia olivat kaikki, jotka olivat paikalle tulleet. Päivä oli yhtä juhlaa ja ilta jatkui satamalaivalla, jossa tosin sää vaikutti energiatasoomme. Kiva oli silti nähdä paljo tuttuja ympäri maailmaa ja tutustua myös uusiin ihmisiin.

Mikä sen parempi tapa kuin yhteiset bileet tanssijoiden tapaamiseen tai kokemusten ja tuntemisten jakamiseen!

Mikä Ghost Crew?
  • Ghost Crew on skandinaavinen yhteenliittymä breakkereita. Crewiin kuuluu niin Norjasta, Ruotsista, Suomesta.
  • Crewissä on huippuluokan ammatitanssijoita: Suomesta jo pitkään tanssitaiteilijauraa tehneet Ätä ja Iman, Ruotsista Tobias Marre ja Norjasta Darkmark, joka on omassa kotimaassaan edistänyt kovasti breakin tuloa teattereihin esittävän taiteen sisälle.
  • Crew perustettiin vuonna 2004 ja tänä vuonna he juhlivat kymmenen vuotista taivaltaan. Vuoden myöhässä, mutta väliäkös tuolla!

KORJATTU: Edellinen osa julkaistiin tämän reissupäiväkirjamerkinnän fiilistelyllä. Nyt teksti ja kuvamateriaali kertovat samaa tarinaa!

Teksti: Johanna Hurme, kuvat: Jyri Kiuru