Menu Close

TUFF!:n olohuonekeikoilla yleisö pääsi lähelle artisteja

Kulttuuriyhdistys TUFF!:n kannatusjäsenkampanjan huipennus alkoi tiistaina 2.2. rap-päivän merkeissä, kun Soul Valpio, Slyrre äS ja Bboy MattiWatti valloittivat jyväskyläläisten olohuoneita.

Kolme olohuonetta kolmeen tuntiin kiertänyt keikkalaivue inspiroi yleisöä ja toi artistit lähelle ihmisiä. Monissa keikkapaikoissa kyseltiin kokoonpanoa jo uusille esiintymislavoille. Myös break innoitti nuorempia katselijoita pohtimaan harrastuksen aloittamista.

IMG_7682
Rap-päivässä nähtiin hiphop-kulttuurin viiteen elementtiin kuuluvaa breakingiä mm. Slyrre äS:n esittämänä.

”Koko prosessi sai alkunsa opinnoistamme, joissa piti kehitellä innovaatio-projekti. Eli erilainen tapa tehdä asioita. Kuulumme kaikki TUFF!:n ja olimme siellä pitkään pohtineet kannatusjäsenten hankintaa. Pohdinnoista lähdettiin tekoihin olohuonekeikkojen avulla ja nyt ollaan tässä pisteessä”, kertoivat projektista vastuuta kantaneet Johanna Hurme, Mikko Järvinen ja Sofia Kivelä.

Kampanjassa tarjottiin kolmellekymmenelle ensimmäiselle uudelle kannatusjäsenelle olohuoneeseen keikka rap-, jazz- tai folk-genrestä. Kampanjan myötä uusia kannatusjäseniä yhdistykseen tuli lähes kaksikymmentä.

”Tämä on ollut kasvattava prosessi ja vaatinut kyllä koko yhdistyksen aktiivijäsenistön yhteistyötä. Meillä on osaava joukko erilaista ammattitaitoa, jolloin tämän tyyppiset projektit ovat mahdollisia toteuttaa”, projektitiimi totesi.

Soul Valpio tutustuttamassa nuorempaa sukupolvea hip hopin pariin.

Myös uudet kannatusjäsenet  olivat räp-päivään tyytyväisiä. Marjaan Niskasen kotona olohuonekeikkaa oli odotettu kovasti, sillä keikka oli yllätys Niskasen vieraille.

”Löysin keikat sattumalta Facebookista. Olen ulkomailla törmännyt samantyyliseen ideaan festivaalin muodossa. Tällöin olohuoneisiin ostettiin keikkalippuja. Tämä on kyllä hienoa, että tämänlaisia juttuja järjestetään täällä Jyväskylässäkin”, Niskanen kertoi.

Vielä tulevan viikon aikana Jyväskylässä kiertää autolastillinen erilaisia artisteja erityyppisissä olohuoneissa. Luvassa on vielä jazzia ja folkkia.

”Nyt kun vauhtiin päästiin, näitä olisi voinut tehdä paljon enemmänkin. Varsinkin, kun näkee miten ihmiset ovat ottaneet tänään räppärit vastaan”, tiimiläiset pohtivat.