Menu Close

Call Out On The Block

Veturitallit, ajan havinaa ja tapahtumia ympäri vuoden sekä Kisko-kahvilan rahkalasit, niitä en voi vaan vastustaa. Siihen kylkeen kun höräsee Paahtimo Papun kahvit niin voi hyvillä mielin rentoutua tallien seinien sisälle lämpöön ja nauttia olostaan. Nyt on kuitenkin tilanne se, että oon kuullut 15.10. talleilla basson paukkuvan pa:sta ja lenkkareiden vingahtelevan tanssilattialla.  Jotain siellä selvästi tapahtuu. Selailen Facebookiani ja löydän tapahtumasivuja, joissa hehkutetaan tuota päivämäärää ihan täysillä.  On aika ottaa selvää ja syventyä tuohon päivämäärään; “oonhan mä siel houstaamassa”.

Veturitallit On The Block. Levyjä ja livemusiikkia ainakin räpin muodossa – oon saletisti talossa! Homma menee niin, että koko setti alotellaan levykirppiksellä, jossa on myynnissä kuulemani mukaan myös muuta kuin pelkkää musiikkia. Tule siis tutkailemaan mitä kaikkea pöydistä löytyy! Esiintyjälistalta löytyy ensimmäisenä tamperelainen yllätysesiintyjä. En ole ainakaan itse aikaisemmin kuullut tästä Helsinki x Tampere marinoidusta räppäristä, joten keikkaa odottelen innolla, sillä äijällä on melkoinen portfolio.

” Olen Kari Grande, helsinkiläinen, sittemmin tamperelaistunut räp-artisti. Musiikkini on tyyliltään rennon letkeää, old school -vaikutteista hyvän mielen musiikkia. Ennen soolouraani vaikutin mm. räp-duoissa Liimanäpit (2009-) ja Perros Locos (2013-). Kuulun myös Kotipoikakuoro-kollektiiviin, joka on vuodesta 2012 lähtien jalkautunut kesäisin Helsingin keskustaan freestyle-räppäämään ohikulkijoille”

Tän tekstin jälkeen oltiin silleen et “HellYEA” tää dude tulee talleille esiintyy!

14215609_10154559606504752_892232673_o

 

Kari Grande on Helsingistä lähtöisin oleva, nykyisin tamperelaistunut räp-muusikko

Räp-musiikilla jatketaan myös tämän jälkeen, kun lavan valtaa Matala Profiili. Tämä äijäporukka on sellasta ‘vanhan koulun style new’ -shittii et lakki päästä! Dj R2ISDJ2,  Rata-aaro,  Heebo ja OODEETEE, siinä on resepti kuinka pitää profiilit matalana mutta heat korkeella. Lavalla saattaa myös vierailla Täys Lipas -biisistä tuttu WilljJam tai hetki sitten soolomatskua dropannut Roba, joka myös pyörii videoilla aktiivisesti. Jää nähtäväksi sekä kuultavaksi. Ainakin äijien aikaisemmat keikat on ollu yhtä diamondii, en siis usko, että tämäkään jää yhtään huonommaksi. Terveiset muuten Artulle, oon sulle edelleen sen synttärilahjabissen pystyssä.

14389054_1127347430645906_1928894865_n

 

Matala Profiililta on ilmestymässä levy, jonka biisejä saatetaan kuulla myös launtaina.

Esiintyjälistan päättää Are & Kriso. Näiden jannujen musiikkia on meikäläinen tainnut kuunnella jo vuodesta 2010. Ehkä ikuinen lempparibiisi Arelta on Pirtu Shotti johon LX-Beats hoitanut ihan överipommin taustan, joka tiputtaa mut jokaikinen kerta. Krison mpc on tuottanut niin övereitä biittejä, että pää nyökkää väkisinki mukana, kun laittaa näitä pumppaamaan. Myös Krison soolomateriaaleista löytyy näitä uskomattomia vetoja. Ei  Se Niin Mee on yks hyvä esimerkki siitä, kun tempoa on taidettu nostaa 11bpm, että saadaan Kriso olemaan hengittämättä vajaa kolme minuuttia. En ole koskaan nähnyt  fiilistä droppaavaa keikkaa tältä parivaljakolta. Aina ne osaa olla hyviä lavalla ja pitää yleisön kanssa hauskaa.

14233316_1852681684953979_2124495220_o

Are & Kriso tulevat räjäyttämään Veturitallit on the Block -tapahtuman tunnelman huippuunsa.

Call Out Helsinki ja Jyväskylä kohtaa syksyn finaalikarkeloissa. Kun veturitalleille on työnnetty talo täyteen räppiä, levykirppistä ja breikkausta, niin ei epäilystäkään tuleeko meininki olemaan kova. Ensin vedetään soolokarsinnat eli 1vs1 allstyles -battlet. Tän jälkeen osallistujista muodostetaan crewit, häviäjät vastaan voittajat. Jeasy! Homma siis voi tulla päättymään ties kuinka, kun vedetääm tällaisella kokoonpanolla. Tuomareina tuossa tapahtumassa toimii Bboy elmonaattori, Bgirl AT sekä Soul Sanna Cleva Crew:stä. Elmonaattori on käynyt katselemassa bboy meininkejä niin Ruotsissa kuin Atlantin toisellakin puolella. Anniina “AT” Tikka on maailmalla tunnettu bgirl. AT on käynyt hakemassa ykköspaikan pytyt mm. Eurobattlessa Portugalissa, We B-Girlissä Saksassa sekä UK Bboy Championshipissä. Cleva crew:stä tuttu Sanna Yrjänheikki on monipuolinen tanssija  sekä myös dj-hommiin luonnistuva mimmi.  Siperian päädyssä dekkien takana häärää Ruff Cuts:n toinen osapuoli dj Cool L . Cyphereitä väliajoilla boostaa bboynakin tunnettu dj Pluto. Odotan innolla mitä kaikkea näiden jannujen dekeissä tulee tuona päivänä soimaan, sillä all styles -lajien musiikki ja dj samassa lauseessa meinaa aina sairaita jameja!

12714129_10153990268375513_586838612_nDJ Cool L tunnetaan Bassoradion ohjelmasta Ruff Cuts’. 

Tanssihommat tapahtuvat Veturitallien Siperia-päädyssä ja räppi-, sekä levykirppistouhut Kiskossa. Voit siis mennä mielesi mukaan, virran mukana tai vastavirtaan kun tarjolla on kaikkea. Kun Kiskon päädyssä ei ole esiintyjiä, hoitaa sielläkin musiikin dj:t, joita näillä näkymin ovat ainakin Soul Valpio sekä PA U6.  Ei kai tässä enää muuta viitti höpistä. Tuu tsekkaa mikä meininki tuolla tulee olemaan ja varaa käteistä levymyyjille!

Teksti: Niko Kauppinen