Menu Close

TUFF-kerhot tulevat, TUFF!

Maanantai 8. päivä elokuuta. Kesä ei ole suinkaan ohi. Ilma on lämmin pientä tuulenvirettä lukuun ottamatta, lähinnä tuo viima vain helpottaa maanantaista oloa, mutta on siinä seassa jo pohjoista kylmyyttä. Rullailen keskustasta kohti matkakeskusta rennosti, olen harvinaista kyllä ajoissa ja vieläpä hyvin ajoissa vaikka skeitillä liikenteessä. Nappaan dekin kouraan ja jatkan loppumatkan jalan kohti veturitalleja. Pikkuhiljaa Veturitallit jo näkyvätkin ja samassa törmään Lauriin pihalla. Lauri tunnistaa minut heti ja tarjoaa kämmentä ja sytyttää tupakan. Vaihdetaan pikaiset kuulumiset ja edetään tallien kulmalle, jossa istuu kaksi jo kaukaa hyvin tunnistettavaa kaveria. Lauri menee heti paiskaamaan kättä ja tarjoaa kiviä herrasmiehille MattiWatti ja Elmo. Lause, joka tuosta tilanteesta jäi mieleen, oli niin osuva, että ei se jättänyt mitään kysyttävää tai arvailuja. ”Hip-Hop on talossa” ja niin se tosiaan oli, ainakin melkein.

14037655_10209428718410285_1572218780_o

Pihalla fiilistellään noin kymmenen minuuttia ja kuunnellaan sekä katsotaan Elmon demonstraatiot viikonlopun reissusta. Tosin veikkaan, että Elmon reissu oli alkanut jo keskiviikkona. Ei mene kauaa kun Tuffin Johanna tulee iso hymy kasvoillaan, kuten aina moikkaamaan seuruetta sisältä. Siis nyt alkaa olemaan todellakin fiilis kohdillaan. Tämä meininki on lämmin, ei ihme että hip-hopista tykätään jos meininki on tosiaan tätä.  Aletaan pikkuhiljaa madella veturitallien sisuksiin ja siinä maha missä painitaan, Ossi pyrähtää pyörällään pihaan, onneksi ilman nopeita laseja, olisi muuten varmaan jättänyt liekit perässään. Mies saapuu pukeutuneena kaikkeen muuhun kuin mustaan eli selvä kesämiehen merkki ja astelee sisään reippain askelin. Pitkänlinjan hip-hop tuottaja, pitkänlinjan rap artisti ja dj, Suomen parhaita breikkareita. Nyt alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä, että hip-hop on tosiaan talossa.

Aurinko jäi ulos, mutta aurinkoinen henki ja meininki pysyi mukana sisälle asti. Kahvila Kisko tarjosi seurueelle kahvit ja mausta päätellen taisi olla Paahtimo Papua kupissa, suosittelen käydä testaamassa. Poppoo istuu pöytään ja sillä sekunnilla, kun penkkien jalat narahtavat kohti pöytää, alkaa jauhaminen asiasta. Vihkoa ilmestyy pöydälle, jalkaa menee ristiin ja keskustelu alkaa solista kovaa vauhtia. Mistä tässä pöydässä siis nyt puhutaan? Siinähän jauhetaan ihan selvästi erinäisistä kerhoista. After School kerhoista jotka alkavat syksyllä 2016 Veturitalleilla Jyväskylässä. Päivämäärällä 6.9.2016 klo 17:00 starttaa tämä kerhotoiminta jossa käydään läpi Dj-hommiin liittyviä juttuja. Ohjaajana tällä kerholla toimii Dj R2isDJ2 eli Arttu Rintakumpu, Jyväskylän nuori lupaus, jolla karhun lenkkarit nitisevät vahvasti breikkauksen puoleen ja kädet hakeutuvat voodoonukkemaisesti dekeille dj pöydän taakse, aivan uskomaton tyyppi soittamaan levyjä, trust me! Toisen kerhon aiheena on yksiselitteisesti rap. Tätä kerhoa tulee vetämään Toistuvista Yllätyksistä tuttu Jyväskylän räppipäiden mestari tikku, Soul Valpio sekä Gettomasan oikea käsi, Korstoraation sydämmellisin kaveri, Joosu J! Tämä kerho tulee olemaan jees! Tätä seuraa Lauri Pihlmanin, Lx-Beats, Aka Rekami, Aka Mega Bossin vetämänä musiikkituotantokerho. Täällä naputellaan rumpukoneita ja tutustutaan eri ohjelmiin sekä tuotanto-, nauhoitus- ja äänitysjuttuihin kunnolla Jyväskylän KPC lordin johdattamana. Jos LX-Beats alkaa vetää tuotantokerhoa Jyväskylän sykkeessä ilmaiseksi, niin siitä ei kyllä todellakaan kannata jäädä paitsi. Minä en ainakaan jää, nimittäin tämä tyyppi on hakenut Bostonista asti vauhtia. Kerran kuussa järjestetään myös katutanssikerho, jossa ohjaajana pyörii Johanna Hurme. Johanna jos joku on varsinainen päivänsäde ja ilopilleri!

14037669_10209428719610315_1754584729_o

Tuossa pöydässä kyllä juttua piisasi koko meiningin ajan. Ossi pääsi jopa huomauttamaan, että viikseni ovat kadonneet jonnekin. Itsekin ihmettelen, kun aamulla leivänpäällinen tuntui tyhjältä. Tuo istunto saatiin kuitenkin onnistuneesti loppuun ja lähdin Laurin kanssa yhtä matkaa keskustaan. Siitä kuljin itsekseni läpi kauniin aurinkoisen Jyväskylän. On tämä hieno kaupunki, pakko myöntää.

14037353_10209428723890422_1115500153_o LAURI
Täähän nyt on helppo, kerros kuka sää oot.

”Lauri Pihlman, LX-Beats aka Maik Reka, aka Mega Bausa”

Kerro sun taustoista, kerro vähän siitä niinku et mistä äijällä on lähteny, miks sä lähit tekee tätä mitä sä lähit tekee ja mikä johti sut tähän työpajakeissiin ja millä tavalla se musiikki toi sut tähän?

”Varmaan se on lähtökohtana miks haluun tehä tätä on se et sillon ku ite on alottanu tekemään musiikkia, ei oo ollu mitään opastusta siihen touhun, muutaku serkku joka näytti miten ohjelmat toimii mut se ei tehny ite räppiä. Mä en tienny Jyväskylässä ketään muita ku Joniveli, Ossi ja Jonne Kuusisto Urbaani Legenda-yhtyeestä ja en mä tuntenu niitä sillon ollenkaan.”

Kerro vähän mitä tapahtuu syksyllä sun vetämässä kerhossa.

”Siellä tehään biittejä, alusta loppuun. Käydään vähän läpi eri tekniikoita miten pystyy tekemään biittejä. Sitte katotaan mitä tyypit haluaa ite tehä. Koitetaan saada niin että jokainen joka on mukana, nii onnistuu biitin tekemisessä. Käydään myös läpi äänitystoimintaa ja vähän miksataan biisejä”

14045215_10209428724810445_1394457458_o OSSI
Kerro kuka oot.

”Ossi Valpio, aka Soul Valpio, Dj, MC, tapahtumantuottaja, yleinen määrittäjä.”

Hyvä vastaus, Kerro sun taustoista miten sä päädyit tekee just tätä sun kerhotoimintaa.

”Aina ollut sydäntä lähellä jeesata ihmisiä ja sitte Joosuan kanssa eli Joosu J:n kanssa haluttiin lähtee uutta sukupolvea Jyväskylään et millä tavalla me nähään kirjottaminen ja esiintyminen ja räppiin liittyvät asiat.”

Kerro vähän että mitä syksyllä tapahtuu.

”Syksyllä tapahtuu räppipaja jossa pureudutaan siihen että minkälaista on räpin tekeminen. Lähinnä perusasioita että millä tavalla kirjotetaan ja millä lailla se tulee suusta ulos ja maan ja taivaan välillä olevat asiat niinku aiheet ja minkälaisia tyylejä jengillä on.”

14060032_10209428731410610_898194373_o
ARTTU
Kerro kuka sä oot.

”Ajj ajjj ajjj its the R2isDj2, the infamous dj´o. The greatest Dj and a person in a whole while world, yo know the deal. And chilling here with my bro, PA U6 Beats yo know the deal? So, Free Down Crew, Toistuvat Yllätykset, TUFF!, Matala Profiili, almost forgot that!”

Kerro vähän sun musiikkitaustoja ja mikä oli se juttu mikä ajo sut tähän kerhotoimintaan.

”Mä alotin tanssimaan kahdekan vuotta sitten ja sitte tota tykkäsin siitä musiikista mihin tanssittiin ja sitte kiinnostuin musiikista mitä dj:t soittaa jameissa ja sit kysyin neuvoja Jyväskyläläisiltä mestareilta Dj I-SPIN ja Dj Tiskijoni ja sitte pojat opetti meitsille jutut ja sitte sitä kautta dj juttuihin päässy mukaan.”

Kerro mitä syksyllä tapahtuu sun dj kerhossa.

”Tarkotus ois käydä ihan aluks läpi laitteisto mitä kuuluu dj settiin ja sitte vähän dj:tten historiasta haluisin kertoa sillei et jengi ymmärtää että mistä lähetään liikkeelle ja sitte lähetään ihan vaan kokeileen miten ne levyt pyörii ja miten niitä käytetään niitä laitteita ja loppua kohen ois tarkotus että jengi osaa beatjuglata ja tehä body triggejä ja skrätsätä paremmin ku kukaan muu. Eli siis Jyväskylä dj skene going to be a next level yo know?”

14087469_10209428735690717_1331536309_o

Pöydässä ei voinut olla kun ihan fiiliksissä. Vähän aloin kuulostella, että oikeasti, tämä kaikki tulee veturitalleille ja ihan täysin ilmatteiks? Khyä! Mitään tää ei sulle maksa jos kinostelee lähtee messiin. Sen verran vaivaa että menet ja ilmoittaudut mukaan valitsemaas kerhoon laittamalla mailia tuff@tufftuff.fi tai vaan ilmestymällä paikan päälle veturitalleille. Nyt on siis todella EXCLUSIVE juttuja päästä mukaan ja tutustuun oikein kunnolla hip-hop-skeneen!

6.9. 13.9 20.9 Ja 27.9 Klo 17.00
TUFF! After School kerho, Kisko.
Dj-toiminta.
Ohjaajina Arttu Rintakumpu
Vapaa pääsy

11.10 25.10 1.11 8.11 Klo 17.00
TUFF! After School kerho, Kisko.
Räp-lyriikka.
Ohjaajina Ossi Valpio ja Joosu J.
Vapaa pääsy

15.11 22.11 29.11 13.12 Klo 17.00
TUFF! After School kerho, Kisko.
Musiikkituotanto.
Ohjaajana Lauri Pihlman.
Vapaa pääsy

13.9 11.10 1.11 13.12. Klo 17.00-18.00
TUFF! After School kerho, Kisko.
Katutanssityöpajat.
Ohjaajana Johanna Hurme.
Vapaa pääsy